Beernemsteenweg
117
8750
Wingene
Katholieke dialoogschool

Pastoraal op school

Welkom in onze katholieke dialoogschool! 

Wie je ook bent en wat ook je achtergrond is, in een katholieke dialoogschool is iedereen welkom! Samen leven in dialoog met elkaar vinden we belangrijk. Vanuit het voorbeeld van Jezus nodigen we je uit op zoek te gaan naar wat leren en leven voor jou kunnen betekenen. Jezelf beter leren kennen en in dialoog gaan met wie je van mening verschilt: dat zijn belangrijke vaardigheden om bij te dragen aan onze samenleving!

Op school maken we tijd om de K van Katholiek ook effectief te beleven. Naast de klassikale Godsdienstmomenten organiseren we op schoolniveau een aantal vieringen. We staan stil bij de acties rond Welzijnszorg en Broederlijk delen, organiseren jaarlijks een soep op de stoep actie en houden een solidair maal waarbij de opbrengsten geschonken worden aan een goed doel. 

En ook in het bijzondere wordt onze katholieke dialoogschool niet alleen zichtbaar in het grote maar evenzeer in het kleine. In de aandacht voor vragen van kinderen bij een overlijden met onze rouwkoffer, of het omgaan met religieuze feesten of belangrijke overgangsrituelen. 

De werkgroep schoolpastoraal zorgt voor de nodige impulsen door het uitwerken van de schoolvieringen, een gebedenboekje, een website met materialen voor de leerkrachten, het ontwikkelen van een rituelenkoffer,... 

Meer info over de parochiale eenheid Sint-Augustinus Beernem-Ruiselede-Wingene:

https://www.kerknet.be/organisatie/pe-sint-augustinus-beernem-ruiselede-wingene